2015. december 6., vasárnap

Sült oldalas burgonyapürével.




Hozzávalók:
4 személyre
1, 2 kg sertésoldalas
6 gerezd fokhagyma
70 dkg sárgahéjú burgonya
10 dkg vaj
1 dl tejszín
6 db ecetes uborka
6 db ecetes cseresznyepaprika káposztával töltött.
1 csokor petrezselyem
pár szál snidling
egy kis ág kakukkfű
2-3 ek kacsazsír
1 tk finom himalájai só

Elkészítése:
Daraboljuk fel az oldalast a csontok mentén, és sózzuk be.
tegyük tepsibe a fokhagymával,a kakukkfűvel, egy kevés vízzel és a kacsazsírral együtt, fedjük le alufóliával.
Süssük 185 fokos sütőben, amíg teljesen megpuhul. ez körülbelül 1 óra.
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk nagyjából egyforma darabokra.
tegyük fel főni sós, hideg vízben.
Amikor a burgonya puhára főtt, melegítsük össze a tejszínt a vajjal, majd ebbe a keverékbe törjük bele az alaposan lecsöpögtetett krumplit. Folyamatosan melegítve keverjük habosra egy habverővel.
A megpuhult oldalasról távolítsuk el a kakukkfüvet. A fokhagymát óvatosan nyomjuk ki a héjából. Pirítsunk rá a sütő grillfokozatán.A csemegeuborkát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyem leveleit csipkedjük le, a snidlinget pedig vágjuk 3-4 cm-es darabokra.
A burgonyapürét kör alakban terítsük egy tányérra, és egy kanál segítségével formázzuk hullámosra a tetejét.A húst csontozzuk ki, majd halmozzuk a püré közepére. Végül rendezzük el a tetején az uborkát, és a zöldfűszereket.A káposztával töltött  ecetes cseresznyepaprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése