Talán nem olyan látványos ez a desszert, de annál finomabb. Az olasz desszertekhez hasonlóan tejszínes- sajtkrémes . Maradék rizsből készítettem tejberizst vanília rúd kikapart magjával ízesítve.A többi a receptben.
Hozzávalók: a tejberizshez:
10 dkg rizs
2 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
A krém:
20 dkg mascarpone krémsajt
2 dl tejszínhab
A pudinghoz
1 csomag amaretti ízű pudingpor
kevés cukor
3 dl tej
2 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A tejberizst megfőzzük puhára
ha kihűlt összekeverjük a krémsajttal.
A tejszínből habot verünk 2 tk porcukorral, és a krémsajtos rizskrémhez keverjük.A pudingot megfőzzük, és kevés vaj hozzáadásával kihűtjük. 5 dkg fehér csokival amit előtte megolvasztunk gőz fölött jól kikeverjük. Egy tálkába töltjük a csokikrémes amaretti pudingkrémet, arra halmozunk egy adag sajtkrémes tejberizst, és körberakjuk bogyós gyümölcsökkel.Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése