Minden évben más-más jellegű korhely levest készítek a családnak. A füstölt csülköt félretéve, most egy húsgombócost találtam ki. Nagyon finomra sikerült!
Egy igazán szívet melengető magyaros levesnek számít, és hiszek abban mindenkinek ugyanúgy ízleni fog, ha elkészíti, mint nekünk.
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg darált hús
- 40 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg lencse
- 2 fej hagyma
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 tk. mustár
- 4 ek fűszerpaprika
- 1 db tojás
- kevés zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- só,bors
Elkészítés módja:
1. Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával, a babérlevéllel ízesítjük.
2. Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és lepirítjuk. Fűszerpaprikát adunk hozzá, és felöntjük vízzel.Sózzuk, borsozzuk, A káposztát a levétől kicsavarjuk, és hozzáadjuk az alaphoz.
3. Egy tálban összekeverjük a húsgolyókat: a darált húsba beletesszük a reszelt hagymát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt.
4. Amint megpuhult a lencse, a káposztához adjuk.
5. A tűzhelyre visszatesszük. Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük.Utánaízesítjük, és tejföllel azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése