2017. január 14., szombat

Csokis-mogyorós stangli


Nálunk az omlós tészta mindig nagyon kapós.Sokféle alapanyag maradt meg az ünnepek után. Vasárnapi nassolásnak is nevezhetném, mert olyankor jobban rá jár az ember a süteményes tálra.A családom összes tagja szereti a teasütik változatos világát. Most ezt a csokis-mogyorós változatot hoztam. Lajos Mari konyhájából.


 

Hozzávalók:

8 dkg étcsokoládé
18 dkg natúr pörkölt mogyoró20 dkg fagyos margarin
28 dkg süteményliszt
5 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
só, 1 biocitrom reszelt héja
1 tojássárgája

A díszítéshez:
20 dkg tortabevonó
3 ek olaj
2 dkg kesudió, vagy natúr pisztácia
2 dkg mandulapálcika vagy színes cukorkák

Elkészítése:

A tésztát előre elkészíthetjük, akár 1-2 napig is eláll a hűtőben, de felhasználás előtt 15 perccel ki kell venni a hidegről, hogy kissé temperálódjon, különben törni fog.

A tésztához a csokoládét megdaráljuk, és a mogyorót is. A vajat a lisztet, és a többi hozzávalót egy dagasztógép táljára tesszük, és kidagasztjuk. 2 cipót formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Egy sütőlemezt kibélelünk papírral, vagy szilikonnal.A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Lisztezett munkalapon 30 cm-es rudakat sodrunk, és 1,5 cm -es darabokra vágjuk, majd 5 cm-es stanglikat formázunk belőle. A másik cipóval is így járunk el. Ez azért kell, hogy A sütőlapra sorakoztatjuk őket, és 15 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és kevés olajat keverünk hozzá. Félig mártjuk a stanglikat, és rácsra rakosgatjuk őket.Durvára vágott mandulával, kesudióval,vagy cukorkákkal megszórjuk. Dermesztjük, majd tálra szedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése