2017. január 10., kedd

Zöldséges csirkeragu.



Az előző napi nyers maradék csirkemellfiléből készítettem ezt a gyors ételt. Maradékom ( Nem volt szükségem annyi húsra az ételhez, amit a mélyhűtőből vettem ki.), ritkán szokott lenni, de ha mégis, akkor improvizálni szoktam. A zöldségeket télen gyakrabban használom, hiszen a vitaminokra nagy szükség van a hideg zord időszakban. Egy nagyon kellemes szép pagodakarfiolt találtam vásárolni, így beépítettem ezt is a raguba.




Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj
só, bors
40 dkg vegyes mirelit karfiol 
1-2 újhagyma
1 db pagodakarfiol kb 60 dkg
1 kis darab kaliforniai paprika
5 dkg aprított mirelit vargányagomba
1 db salátacukkini felkarikázva
Petrezselyemzöld

Elkészítése:

A csirkemellfilét felcsíkozzuk, majd olvasztott vajon lepirítjuk.Sózzuk, borsozzzuk, és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben a cukkinit, és az újhagymát olajon pároljuk pár percig, majd a paprikát csíkokra vágva adjuk hozzá. A kétféle karfiolt hozzákeverjük, és a gombát. Sózzuk, és borsozzuk, a petrezselymet összevágjuk, és rászórjuk. Ha kellően megpárolódtak a zölségek, akkor a csirkemellfilére halmozzuk, és óvatosan összekeverjük. Azonnal tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése