Hajdú István László másnéven Gasztropajti-ra emlékezünk. Sok receptet osztott meg másokkal, nagy lendülettel vetette bele magát a gasztronómia világába. A magyaros ízeket kedvelte inkább, de más népek konyhájából is nyújtott betekintést.Hiányozni fog, az újságokban sokszor együtt jelentek meg receptjeink, nagyon sokoldalú ember volt, és emlékét őrizni fogjuk mindörökké! Ebből az alkalomból készítettem el egyik ételét, bár én kissé más alapanyagokat használtam fel, de attól még ugyanolyan étel.
Hozzávalók:
50 dkg pulykazuza
2 db vöröshagyma
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek sült kápia paprikakrém
2 ek paradicsompüré
só, bors
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ha félig megpirult, a fokhaymát is hozzáadjuk. A zuzát megmossuk felvagdaljuk. A hagymára tesszük a paradicsomot, és a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk. Kevés vízzel felöntjük.A zuzát belekeverjük, és hagyjuk fedő alatt főni takarék lángon.1,5 óra főzés után, még vízzel pótolhatjuk a levét, de jó sűrű lesz. Galuskával tálaljuk, és savanyúsággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése