Igazi klasszikus csárdaétel, amit most otthon is elkészíthetünk, hogy tökéletessé tegyük a hétvégi ebédet.
Hozzávalók
- 8 vékony szelet csirkemell
- 2 db nayobb közepes burgonya reszelve
- 4 evőkanál liszt
- 2 kisebb tojás
- ptrezselyemzöld 1 ek
- 2 ek tejföl
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 kis fej vöröshagyma reszelve
- 5 dkg reszelt sajt
- sütéshez bő pálmaolaj
Elkészítés
A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A bundához a tojásokat felverjük, a lisztet belekeverjük simára, majd a fokhagymát, és reszelt vöröshagymát a burgonyával együtt belekeverjük. Ezután tejföllel higítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a reszelt sajtot adjuk utoljára hozzá. A lisztbe forgatjuk a húst, majd forró olajba tesszük, és lassan sütjük tovább aranybarnára.Jázmin rizs vörös rizzsel a körete,és savanyú uborka a kisérője.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése