Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a túrós finomságot, aminek a csinos külsőt a rácsos része adja meg.A mandula forgács már csak a ráadás, de senki ne hagyja ki, mert csoda finom!
- 40 dkg vajastészta
- 25 dkg tehéntúró
- 1 db tojássárgája
- 1 ek Dr. Oetker Aroma citrom
- 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- pici só
- 2 ek nádcukor
- 3 dkg lapkamandula
- 1 db tojássárgája (a kenéshez)
Elkészítés
Ami kell hozzá: egy nagy fánkszaggató, és egy sütőpapírral bélelt tepsi. Ha van egy rácsozó roló.
A vajastésztát 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatok 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtok, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. Éppen elég lett. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverem, és elosztom a korongokon egyformán, majd villával ellapítom őket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon. A rácsokat elvagdalom, és ráhelyezem a tésztákra. Megkenem egyenként őket, és megszórom mandulával, és nádcukorral. 200 fokon előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékesben, 15 perc alatt szép világossárgára sütöm. 12 db lesz belőle.
Ami kell hozzá: egy nagy fánkszaggató, és egy sütőpapírral bélelt tepsi. Ha van egy rácsozó roló.
A vajastésztát 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatok 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtok, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. Éppen elég lett. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverem, és elosztom a korongokon egyformán, majd villával ellapítom őket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon. A rácsokat elvagdalom, és ráhelyezem a tésztákra. Megkenem egyenként őket, és megszórom mandulával, és nádcukorral. 200 fokon előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékesben, 15 perc alatt szép világossárgára sütöm. 12 db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése