A laskagombát mint alapanyagot nagyon sokat használom a konyhában. A hétköznapok kedvencei közé tartozik a pörkölt, amit nagyon egyszerű elkészíteni belőle. Itt most azoknak szól a recept, akik nem szeretik tejföllel.
- Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál sült paprikakrém
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- 1 kevés friss kakukkfű
- 1 kevés friss majoranna
- étolaj
- petrezselyem vágott
- 1 dl fehérbor
ELKÉSZÍTÉS:
A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk, és vastagabb csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikakrémet és a paradicsomot, és 1 percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk,paprikázzuk, a fűszerekkel megszórjuk. 20-25 percig pároljuk, ha szükséges, kevés vizet önthetünk rá. Az elkészülés előtt megszórjuk kevés liszttel,és besűrűsödésig kevergetjük.Petrezselyemmel megszórjuk, és galuskával, vagy tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése