Az olasz töltött tészták nagyon jó levesbetétek is. A csizma lakói nem is sejtik milyen nagy segítség egy magyar háziasszonynak hétköznapon egy gyorsan elkészíthető finom és nagyon kiadós gazdag leves.
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1-2 húsleveskocka, vagy húsalaplé 1 liter
1 nagyobb karalábé
15 dkg trikolor ( sajtos-sonkás) tortellini
Elkészítés módja:
1. A zöldségeket meghámozzuk, csinos, vékony kisujjnyi hasábokra vagy kockákra vágjuk, majd egy lábasban, a forró olajon 2-3 perc alatt üvegesre sütjük, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
2. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd sózzuk borsozzuk 1 liter alaplével felöntjük. Ha felforrt, a tortellinit is belerakjuk, majd kis lángon kb. 12 perc alatt megfőzzük. Tálalhatjuk is.
2. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd sózzuk borsozzuk 1 liter alaplével felöntjük. Ha felforrt, a tortellinit is belerakjuk, majd kis lángon kb. 12 perc alatt megfőzzük. Tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése