Kiwivel már láttam, és nagyon mutatós, de az unokám imádja a barackos-túrós édességeket.Az ő kedvére készült ez a nagyon finom mutatós desszert!
Hozzávalók
a piskótához:
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag instant narancshéj fele
A krémhez, és a tetejére:
25 dkg túró
1 doboz 80 dkg őszibarack konzerv felezett
2,5 dl tejszín
2 evőkanál vaníliás porcukor, vagy vaníliás cukor
1 narancs héja, vagy instant narancshéj
1 fiola vanília aroma
25 dkg mascarpone krémsajt
1 csomag habfixáló
1 csomag Express zselatin fix
1 csomag Express tortazselé
3 dl őszibaracklé avagy szirup
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A lisztet a tojássárgájával felváltva keverjük körkőrösen bele a fehérje habba, a fele narancshéjjal együtt. Ezután kapunk egy kemény sima piskóta tésztát, amit egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe elkenünk.180 fokon megsütjük 15 perc alatt.Hagyjuk kihűlni. Eközben a túrót villával törjük össze, és keverjük hozzá a cukrot, és a vanília aromát, narancs héját, majd az aprított barackokat. Jól keverjük el. A tejszínből a cukorral a habfixálóval kemény habot verünk. A krémsajtot a hűtőből már előre vegyük ki, hogy szoba hőmérsékletű legyen, és úgy keverjük a túróhoz hozzá.A legvégén a tejszínhabot keverjük el benne.A piskótára kenjük rá a túrókrémet, és egyenletesen simítsuk el. A barackokat szeleteljük úgy, hogy két felet illesszünk össze, és tegyük egymás mellé a túrókrémen.Hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután a zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, akkor öntsük a barackok tetejére úgy, hogy befedje azokat.Mindezt úgy végezhetjük el, hogy a tepsibe tegyünk összehajtott alufóliát, és a süteményt körbe béleljük ki, és nem folyik el a zselatin.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése