2018. március 18., vasárnap

Olajban sült krumplis pogácsa

Édesanyám nagyon sokat sütött krumplis pogácsát.Mostanában én már nem nagyon. Talán azért, mert már meguntam, és a jóból is megárt a sok. Azok kedvére küldöm receptet akik elszeretnék készíteni.




Hozzávalók:

1 kg sárga burgonya nyersen (50 dkg főtt)
2 db tojássárgája
25 dkg liszt

1 tk sütőpor
3 dkg vaj
1 tk só
1 l olaj a sütéshez



Elkészítése:




A közepes nagyságú krumplit hámozás után enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Ezután tegyük a krumplinyomóba és nyomjuk át. Még melegen keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű sót, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (azért kell kihűteni, mert így a krumpli kevesebb lisztet vesz fel)

Amikor már teljesen kihűlt a krumpli, csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsünk bele  25 dkg lisztet, és üssük bele a tojássárgákat sót, és vajat meg a sütőport. Ezután kezdjük el összegyúrni, majd a többi lisztet apránként adjuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd közepes pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. (a leeső tésztarészeket szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)

Egy serpenyőbe öntsünk  olajat, majd forrósítsuk fel. Ezután helyezzük bele a pogácsákat, majd közepes lángon, mindkét oldalukat süssük szép pirosra. Végül szedjük ki, és tegyük papírtörlőre hogy a felesleges zsíradékot felszívja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése