2018. március 13., kedd

Zöldborsókrémleves kapros túrógombóccal



Ennek a levesnek a színe már tavasz csalogató, de még sajnos télies idő van. A zöldborsó csodás zöld színe, és a túrógombóc fehérsége nagyon jól szimbolizálja az évszaknak ezt az időszakát,és egy kis vidámságot hoz az asztalunkra.A húsvéti asztalon is megállja a helyét, feltéve ha szeretjük a krémleveseket!Mi igen.




Hozzávalók:

40 dkg borsó
kevés cukor
só, bors
1/2 fej saláta
2 teáskanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
5 dkg vaj


A gombóchoz:

20 dkg túró
1 tojás
só,1 kk vágott kapor
3 evőkanál búzadara

Elkészítése:

Mossuk meg és tisztítsuk meg a salátát.
A túrót villával törjük össze a búzadarával a tojással, és a kaporral,sóval. 1/2 órára tegyük a hűtőbe.Vizes kézzel formázzunk a túrós apró gombócokat, majd dobjuk bele sós forrásban lévő vízbe, és főzzük 6 percig.A mikor kész, tegyük félre egy kevés levet hagyva rajta.
Olvasszuk fel a vajat, és tegyük rá a borsót, és öntsünk rá vizet.
Pároljuk puhára, és akkor tegyük hozzá a tépkedett salátát. Sózzuk,borsozzuk! 3 percig pároljuk.felengedjük 6 dl vízzel, és ezután felforraljuk.Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük.
Keverjük simára az étkezési keményítőt a tejszínnel, és amikor lassan forr a levesünk sűrítsük be vele!A gombócokból teszünk a tányérba, és köré merjük a levest, majd díszíthetjük tejszínnel, és kaporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése