2018. augusztus 14., kedd

Sült apróhal fűszeres burgonyával Cézár öntetes salátával


A bátrabbak akik szeretik a halat, és ezt az apró tengeri fajtát, annak ajánlom elfogyasztásra, mert igazán finom vacsora kerekedik belőle!





Hozzávalók:

50 dkg tengeri apróhal
2 kiskanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 mk cayenne bors
3 dkg kukoricaliszt
4 dkg finomliszt
2 kiskanál tengeri só
ízlés szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott citrom
1 csomag 75 dkg fűszeres mirelit burgonya 
1 csomag Bolero, vagy mediterrán salátakeverék
1 üveg Cézár saláta öntet

Elkészítés:
1. Az apróhalat és a sót egy tálban alaposan elkeverjük. Letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.
2. Az átszitált lisztféléket és a petrezselymet egy tálba tesszük,  cayenne borsot adunk hozzá. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Az apróhal harmadát a lisztbe forgatjuk, lerázzuk a felesleget, és 1,5 percig sütjük, amíg ropogós lesz. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. A maradék apróhalat még két adagban sütjük ki.
A mirelit fűszeres burgonyát kisüssük melléje, majd vegyes salátát mosunk, és törlünk szárazra. Ezután veszünk egy üveg Cézár saláta öntetet, és leöntjük vele a salátákat a már kikészített tálkákba rakott sült halra.A ropogósra sült fűszeres burgonyával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése