2018. augusztus 14., kedd

Csirkezúza pörkölt rókagombával


Az egyik olcsó alapanyag a csirkezúza. Mi nagyon szeretjük, mert egyszerűen készíthető gyors étel készül belőle. A rókagomba is olyan alapanyag, amit most ebben a szezonban többféle ételben kipróbáltam. Nagyon jóízű hétköznapi fogás kerekedett belőle!


Hozzávalók:

1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg csirkezúza
3 evőkanál olaj
1 tk majoránna

frissen őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
1 dl fehérbor
10 dkg rókagomba

  Elkészítése:

A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, majd hevített olajon egy edényben lepirítjuk. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.A zúzát megtisztítjuk,megmossuk alaposan, majd felekbe vágjuk, és a hagymára dobjuk. Jól lepirítjuk, és fűszerpaprikával színezzük.Sózzuk, borsozzuk, majd a borral felöntve, a majoránnával ízesítve puhára pároljuk. A rókagombát félidőben tegyük a pörkölthöz.Bármilyen köret jól illik hozzá, én tagliatellével kínáltam.