2018. november 3., szombat

Töltött kalács háromféle ízzel



Az ünnepi készülődés közben sokan gyűjtik már a karácsonyi recepteket is. Ehhez adok most ötletet, háromféle töltelékkel elkészíthető kalács receptjével.





HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ :
½ kg liszt,  2,5 dkg élesztő,   1 csomag vaníliás cukor,  1 dl tejföl, 2,5 dl tej,  2 db tojás, 5 dkg kristálycukor, 12 dkg vaj,1 csomag instant reszelt citromhéj
A HÁROMFÉLE TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI :
MÁKOS ÁFONYÁS : 12 dkg mák darálva,  2 csomag vaníliás cukor,  1 evőkanál zsemlemorzsa, 12 dkg kristálycukor,12 dkg kék áfonya,1 citrom reszelt héja
BARACKDZSEMES-FENYŐMAGOS TÖLTELÉKHEZ:  1 -2 evőkanál házi barackdzsem,1 ek fenyőmag pirítva
KAKAÓS-KANDÍROZOTT CSERESZNYÉS: 2 ek cukrozott kakaó,
8 db kandírozott cseresznye aprítva
1 tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉSI MÓDJA:
A tésztához valókat egy dagasztó géppel összedolgozzuk alaposan, és letakarva kelesztjük 30 percig. A tésztát háromfelé osztjuk.Kinyújtjuk téglalap alakúra, és a háromféle töltelékkel megtöltjük őket. Ezután feltekerjük szorosan,ahogy csak tudjuk,majd a kikent hosszúkás sütőformába helyezzük őket úgy, hogy kettőt egymás mellé, a harmadikat felülre középre.Lekenjük tojással, és duplájára kelesztjük.190 fokon előmelegített sütőbe tolva 170 fokon 35 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le egy fóliával.Ha kihűlt szeletelve kínáljuk.

1 megjegyzés: