2019. február 20., szerda

Barackos mandulás levél

Ha félkész leveles tésztát kapunk, és olyat ami szeletelve van, akkor könnyű a dolgunk, hiszen csak felengedjük fagyott állapotából, és süthetjük is gyorsan amit éppen szeretnénk. Én csipkebogyó lekvárral is töltöttem, nagyon finom, érdemes nem elhanyagolni ezt az ízt, mert sok vitamin is van benne.





  1.  



    Hozzávalók:

    1 csomag leveles tészta 6 lap

    1 kis üveg házi baracklekvár, vagy csipkeíz
    5 dkg mandulaforgács
    2 csomag vaníliás porcukor
    1 tojás a kenéshez

    Elkészítése:

    A fagyasztott szeletelt leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből és hagyjuk félig felengedni. Késsel kettévágjuk őket, így négyzet alakot kapunk.A tojást felütjük,és a sárgáját használjuk csak a kenéshez.
    A baracklekvárból 1 teáskanálnyit a négyzetek közepére helyezünk, és vizes ecsettel megkenjük a két szélét,hogy jobban tapadjon, és ne folyjon majd ki a lekvár a csomagokból.Felemeljük a kezünkbe az immár háromszögletű tésztát,és összenyomjuk a szélét.Villával szintén lenyomkodjuk.Szilikonnal bélelünk ki egy sütőtepsit,és erre rakjuk sorba a töltött leveleket.Megkenjük tojássárgájával,majd megszórjuk mandulapehellyel.Forró 200 C fokos sütőbe tolva szép aranybarnára sütjük.Porcukorral megszórva kínáljuk. 12 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése