2019. február 19., kedd

Aszalt szilvás bableves vaddisznóval


Különleges leves a téli időszakban ami nagyon tápláló,de nem elérhetetlen áron. 4 fő részére bőven elegendő egy ebédre, és mindössze 40 dkg vaddisznó combból,ami 950 frt-ból meg is van.Az Intersparban vásárolok mindig, ha szép húst szeretnék.Sajtos köménymagos sós rúddal kínáltam.



Hozzávalók:

1 vörös bab konzerv
40 dkg vaddisznócomb
1 db vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
1-2 ág rozmaring
aprított petrezselyemzöld
3 db sárgarépa
2 fehérrépa
1 kicsi zeller
1 ek sűrített paradicsom
10 dkg puha, magozott aszalt szilva
só, frissen őrölt bors
2-3 evőkanál olaj, 1 dl tejföl (Nálam ez tálalásnál került bele,nem mindenki eheti)

Elkészítése:
A húst 2 cm -es darabokra kockázzuk.
Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát.
beletesszük a húst, és lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, és a rozmaring ágat aprítva.
Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst, és lefedve, alacsony hőmérsékleten 1 órán át főzzük. Akkor hozzáadjuk a babot, aminek a levét leöntjük.További 1/2 órát főzzük. Közben a zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk, a leveshez adjuk a szilvával, és a sűrített paradicsommal együtt. Felöntjük kb 1 liter vízzel, puhára főzzük a zöldségeket.Ha kell, még utána ízesítjük. Aki teheti hőkiegyenlítéssel keverjen bele tejfölt. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése