2019. február 19., kedd

Chilis bab húsgombóccal


Hogy ne unjuk már a chilis babot a régi formájában, próbáljuk ki  húsgombócokkal. Kicsit hagyjuk sűrűbbre, akkor fogyaszthatjuk pogácsával, vagy bármilyen sós pékáruval is.








Hozzávalók

4 személyre
  1. A gombóchoz:
     
  2. 40 dkg darált sertéshús
     
  3. 1 db tojás
     
  4. 1 csokor petrezselyem (kis csokor)
     
  5. ízlés szerint só
     
  6. ízlés szerint frissen őrölt bors
     
  7. 1 fej kisebb vöröshagyma
     
  8. A leveshez:
     
  9. 2 ek étolaj
     
  10. 1 fej vöröshagyma
     
  11. 2 gerezd fokhagyma
     
  12. 25 dkg vörösbab konzerv
     
  13. 25 dkg konzerv kukorica
     
  14. 1 db kisebb piros paprika,vagy paprikakrém
     
  15. 2 dl paradicsomszósz (konzerv hámozott paradicsom is jó) 2 db
     
  16. ízlés szerint chili paprika
     
  17. 1 db lime citrom
     
  18. 1 tk oregánó
     
  19. csipet római kömény
     
  20. 1 db sertéshússzaft kocka Maggi
     

Elkészítés
A húsgombócot készítsük el a megadott hozzávalókból. Pihentessük a húsmasszát a hűtőben.Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát, később adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, majd adagoljuk bele a paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a fűszereket. 5 dl vízzel öntsük fel.A babot és a kukoricát öntsük a levesbe és forraljuk fel. A gombócokat ezután vizes kézzel formázva tegyük a levesbe. Takarékon főzzük lefedve. Pótoljuk a megfelelő adagú lével, és morzsoljuk el a levesbe a hús-zaft kockát, (ettől sűrűbb, és finomabb lesz). Petrezselyemmel színesítsük, és citromlével tegyük pikánssá! Ez nem feltétlen szükséges, aki nem szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése