Ez az étel karácsonykor is megállja a helyét!nagyon szeretjük a kacsacombot, és minden olyan receptet elkészítünk, ami izgalmasnak, és változatosnak tűnik.Érdemes vasárnapi ebédnek is beiktatni!
Hozzávalók:
- 2 db pecsenyekacsa comb
- 12 db bébinarancs (kumquat)
- só, bors
- 1 szál rozmaring
- 2 dl száraz olasz fehérbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- alufólia,és tepsi a sütéshez
A zöldségspagettihez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 db salátacukkini
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- só
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- frissen őrölt színes bors
Elkészítés
A kacsacombokat jól megmossuk. Ezután egy tepsit kibélelünk alufóliával és egy másik darabot is levágunk, amivel letakarjuk a sütés alatt. A combokat a tepsibe tesszük. Megsózzuk, és borsozzuk, a rozmaringot felaprítjuk, és a húsra szórjuk, meglocsoljuk kevés olívával. 12 db bébinarancsot felkarikázva a húsra és köréje tesszük. A borral meglocsoljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsit a fóliával jól betakarjuk a széleit behajtjuk, és a sütőbe tesszük, lassan sütjük, illetve pároljuk 160 fokon. Ha elkészült a kacsacomb, és porhanyós a húsa, de még nem vált le a csontról, akkor kész. Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés, és kész is a hús.
A zöldségeket tisztítás után hosszú vékony csíkokra metéljük.
Közben a körethez az előkészített zöldségspagettit a forró vajra szórjuk egy serpenyőben, sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük és közepes tűzön, rázogatva, 6-8 perc alatt ropogósra pirítjuk. A sült comb mellé kínáljuk és köré rakjuk a bébinarancs szeleteket, majd a szaftjával meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése