Hozzávalók
- 1 dl tej 3,5%-os
- 2 dl tejszín -
- 7 dkg Kristálycukor
- 1 tk vanília aroma
- 4 –5 ek a nádcukor a tálalásnál
- 1 nagy csipet só
- 4 db tojássárgája
Elkészítés
Egy vízforralóban felforralunk 1,5 liter vizet.Közben összekeverjük a tejet, tejszínt, kristálycukrot,aromát, sót és tojássárgáját. Pár percet várunk, míg a cukor maradéktalanul feloldódik, majd leszűrjük a keveréket. Fontos, hogy a sárgáját nem szabad kihabosítani a cukorral, mindent csak keverjünk össze!
Magas falú tepsibe,vagy jénai tálba, teszünk néhány porcelánformát, (nálam 5 db)majd ezekbe töltjük bele a tejszínes-tojásos keveréket.Ha felforrt a víz, a nagy porcelánedénybe, a krémes edénykék köré öntjük. Fontos, hogy a forró víznek a tejszínes krém szintjéig kell érnie. Előmelegített, 140 °C-os sütőben sütjük 35–45 percig, míg a krém teteje tapintásra kellemesen ruganyos, és nem tapad az ujjunkra. Ha elkészült, azonnal kivesszük a vízfürdőből és a hűtőszekrénybe tesszük, míg kissé lehűl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése