Sokféleképpen készül, én most ezt a nagyon finom receptet hoztam, akinek tetszik készítse el. Nálunk ritkán készül, de akkor jó adagot sütök a húsból, hogy repetázni lehessen.
Hozzávalók
4 fő
- 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 8-10 dkg liszt
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt őrölt paprika
- 1 tk paprikakrém
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 30-40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítés
90 perc
- A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben megforrósított olajon, vagy főzővajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, 2 paradicsomot leforrázzunk, meghámozunk és gerezdekre vágunk.A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, belenyomunk paprikakrémet, rászórjuk a pirospaprikát, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a zöldbabot. Kicsit összesütjük. Liszttel megszórjuk.Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd 15 perc alatt puhára pároljuk.Tetejét petrezselyemmel és paradicsommal díszítjük, azonnal - forrón tálaljuk. Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése