2020. május 3., vasárnap

Ízes almás sütemény


A legfinomabb süti, amit valaha ettem. Annyira omlós puha a tésztája, az almát meg okvetlenül pároljuk meg, mert így finom.








Hozzávalók

6 fő
  1. Tészta:
  2. 40 süteményliszt (nagymama lisztje)
  3. 20 dkg margarin
  4. 12 dkg porcukor
  5. 1 ek fehér rum
  6. csipetnyi só
  7. 1 citrom reszelt héja
  8. 1 csomag Váncza sütőpor
  9. 1 mk szódabikarbóna
  10. 1 dl tejföl
  11. Töltelék:
  12. 2 kg Idared alma
  13. 1/2 csomag Lucullus almás sütemény fűszerkeverék
  14. 4-6 ek barna nádcukor
  15. 1/2 citrom leve az almára
  16. Elkészítése:
  17. A tésztát egy dagasztógép táljába tesszük, és bedagasztjuk. A tésztát két részre osszuk. Az almát hámozás után reszeljük le káposzta reszelőn. Öntözzük meg citromlével.
  18. Az almát a cukorral összekeverjük, és a fűszerrel, majd egy edényben pároljuk rövid ideig. Azután hagyjuk kihűlni. Egy tepsit kenjük ki, és lisztezzük be, majd az egyik tésztát nyújtsuk ki, és tegyük a tepsibe. Szórjuk meg zsemlemorzsával, és a fűszeres almát terítsük el rajta, és késsel igazítsuk el egyenletesen.
  19. A másik tésztalapot is nyújtsuk ki, szórjuk meg kevés morzsával az almát, és tegyük a tetejére a tésztát, majd simítsuk át, és szurkáljuk meg villával a tészta tetejét.
  20. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után vágjuk le a széleit, szórjuk meg vaníliás porcukorral, majd szeleteljük négyzetekbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése