A legfinomabb süti, amit valaha ettem. Annyira omlós puha a tésztája, az almát meg okvetlenül pároljuk meg, mert így finom.
Hozzávalók
6 fő
- Tészta:
- 40 süteményliszt (nagymama lisztje)
- 20 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 ek fehér rum
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag Váncza sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- Töltelék:
- 2 kg Idared alma
- 1/2 csomag Lucullus almás sütemény fűszerkeverék
- 4-6 ek barna nádcukor
- 1/2 citrom leve az almára
- Elkészítése:
- A tésztát egy dagasztógép táljába tesszük, és bedagasztjuk. A tésztát két részre osszuk. Az almát hámozás után reszeljük le káposzta reszelőn. Öntözzük meg citromlével.
- Az almát a cukorral összekeverjük, és a fűszerrel, majd egy edényben pároljuk rövid ideig. Azután hagyjuk kihűlni. Egy tepsit kenjük ki, és lisztezzük be, majd az egyik tésztát nyújtsuk ki, és tegyük a tepsibe. Szórjuk meg zsemlemorzsával, és a fűszeres almát terítsük el rajta, és késsel igazítsuk el egyenletesen.
- A másik tésztalapot is nyújtsuk ki, szórjuk meg kevés morzsával az almát, és tegyük a tetejére a tésztát, majd simítsuk át, és szurkáljuk meg villával a tészta tetejét.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után vágjuk le a széleit, szórjuk meg vaníliás porcukorral, majd szeleteljük négyzetekbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése