Egy régebbi gasztro magazinban találtam rá, és rögtön kedvet kaptam hozzá, mert nem csak finom, de mutatós sütemény is.
Hozzávalók
4 fő
- kvár bekenni
- Elkészítése:
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elkenjük, és 15 percig sütjük.Ha elkészült lehúzzuk a sütőpapírt egy lisztezett deszkára, majd megfordítjuk a papírt, és feltekerjük a piskótát.Azután kitekerjük,levágjuk a széleit,méretre vágjuk.A maradék piskótát,és még még kakaós piskóta maradékot,előző sütésből tegyünk félre.A lapot kenjük meg baracklekvárral,és a piskótákból,meg a többi hozzávalókból gyúrjunk össze egy rumos,kakaós rudat.A forma masszát helyezzük a piskótára, és tekerjük fel,majd illesszük össze a széleit,hogy összefogja az egészet,és egy formás töltött henger legyen belőle.A bevonathoz a citromlevet összekeverjük annyi porcukorral hogy sűrű bevonatot kapjunk.Forró vízfürdő felett állandóan kevergetve addig melegítjük,míg sűrű mázat kapunk, amivel bekenjük a piskóta külső felét.Majd hagyjuk teljesen kihűlni,és ezután vágjuk fel egy forró vízbe mártott éles késsel.(Én kettőt sütöttem,a másikat rózsaszínre festettem.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése