Az egyik legfinomabb szendvics,amit valaha ettem.Ausztriába sokat járunk ki,ott vásároltam nagyon szép marhahátszínt. Jó minőségű húsból lehet jól elkészíteni,márványozott legyen!Jól mutat,ha fa deszkára rakjuk, a kerti partin.
Hozzávalók
4 fő
- 2 szelet (35 dkg) marha hátszínszelet
- 2 db kisebb lila hagyma
- 1 tk kristálycukor
- 50 ml fehérbalzsamecet
- só
- őrölt fekete bors
- 40 ml olívaolaj
- 1 /2 bagett
- 1 ek Parmigiano Reggiano sajt
- 1 doboz ruccola
Elkészítése:
A hússzeleteket előkészítve szoba hőmérsékleten.Megkenjük fűszeres olívaolajjal.Grillserpenyőben mindkét oldalán 4 percig sütjük.Sózzuk,borsozzuk,majd 20 percig pihentetjük.Azután előmelegített 200 fokos sütőben még 10 percig sütjük,és megint pihentetjük.
Ferdén vékony szeletekre vágjuk,akkor jó, ha rózsaszín a közepe,a mag hőmérséklete 54 fok.Akinek van ilyen az használja.Ha jobban átsütjük,akkor 72 fokig, de tovább ne, mert kiszárad a hús.
A bagetteket szeleteljük fel, pirítsuk meg a hús zsiradékján,tegyük egy hosszúkás tálra,és mindegyiket pakoljuk meg hússzeletekkel.A lila hagymát szeleteljük fel,sózzuk,olívával locsoljuk meg, fehér balzsamecettel locsoljuk meg,cukrozzuk.Hagyjuk állni hidegen,majd a húsra tegyünk belőle.A tálra ruccolát rakjunk köréje.Parmezánnal megszórhatjuk.Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése