Hozzávalók
- 25 dkg ricotta
- 5 dkg új -zélandi spenót
- só, bors
- 1 ek parmezánsajt reszelve
- 1 kevés frissen őrölt szerecsendió
- 1 zöld citrom reszelt héja
- 1 egész tojás
- 5 dl paradicsomszósz
- kevés bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek cukor
A ricottát egy tálba helyezzük, és egy villával keverjük, és törjük össze. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot a citromhéjat, szerecsendiót reszeljük bele, majd a liszteket, és a tojást is adjuk hozzá. Végül a kihűlt spenótot. Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle, kevés lisztbe forgatva. Tálcára rakjuk le sorba a főzésig.
Vizet forralunk egy fazékba, sózzuk meg, és főzzük ki a gombócokat. Akkor jó, he felszínre emelkedés után, még pár percig hagyjuk, azután szedjük ki egy tálba.
A fokhagymát szeleteljük fel, majd egy lábasban hevítsünk olívaolajat, és tegyük bele a szeletelt fokhagymát. A paradicsom pasztát öntsük rá, és sózzuk, borsozzuk, citromlével, és cukorral ízesítjük. Végül 10 percig főzzük. Egy tálkába teszünk pár gombócot, köré öntjük a mártást, és bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése