A lecsót önmagában sem szeretem annyira, de a férjemnek sokszor készítek efféle ételeket, mert szereti.Ez a halas étel is így készült,és nagyon meg volt elégedve!
Hozzávalók
2 adag
- 30 dkg afrikai harcsafilé
- kevés liszt a szóráshoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 1/2 kápia paprika
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 5 db friss rókagomba
Elkészítése:
A hagymát felszeleteljük,majd a paprikákat kicsumázzuk,és felkarikázzuk.Egy serpenyőben olajat hevítünk,és a hagymát rádobjuk a paprikával együtt.Pirítjuk addig, míg zsírjára sül.
A gombát megmossuk,és feldaraboljuk,majd a paradicsomokkal együtt a hagymás paprikához adjuk.Sózzuk meg.Tovább pirítjuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk,és kevés vízzel felöntjük.Készre sütjük.
A halat csíkokra vágjuk,hogy csiga alakúra feltudjuk tekerni.Sózzuk,borsozzuk,és liszttel megszórjuk.Ezután nyársakra tűzzük,és grillserpenyőben kevés olívaolajon átsütjük mindkét oldalát.Petrezselymes burgonyával,majd a rókagombás lecsóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése