A lentejas (lentehász) egy lencséből készült spanyol egytálétel.


50 dkg lencse
2 ek kacsazsír
4 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt fűszerpaprika
1 tk őrölt kömény
20 dkg paradicsompüré
30 dkg kolozsvári szalonna
1 szál füstölt kolbász nálam Chorizo
2 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db chilipaprika
Elkészítés
A szalonnát és kolbászt készen kockára, illetve karikára vágva kapni. A sárgarépát és fehérrépát, vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát a kés lapjával elnyomom, és felaprítom. A kis darab chilit is felaprítom.
Az olajon kicsit pirítom a szalonnát. Rádobom a kolbászt, pár percig pirítom, ezután hozzáadom a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórom őrölt pirospaprikával, köménnyel, beleöntöm a paradicsompürét, chilit és pár percet forralom.
Beleteszem az előző nap beáztatott leszűrt lencsét, és felöntöm vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótolom, és ha felforrt, visszaveszem a hőt alatta, és szép lassan puhára főzöm.
Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom. Ha kell utánasózok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése