A népszerű zöldség nagyon jól viseli a fűszereket, érdemes bátran ízesíteni, akár fokhagymával, gyömbérrel és zsírosabb sajtokkal. A különleges fűszerezés után tejszínnel vagy tejföllel szokás sűrűbbé, selymesebbé tenni a lélekmelengető fogást.
1 kg édesburgonya
1 darab hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
ízlés szerint só
ízlés szerint fehér bors
1 mk mézeskalács fűszerkeverék
1 liter tyúk alaplé (Knorr zselé)
2 ek Rama vajas pálmaolaj
2 ek tejföl
3 dkg sajt (cheddar)
pirított tökmag
Elkészítés
A megtisztított burgonyát vágjuk hasábokra,és süssük meg a sütőben.
A megtisztított, finomra aprított hagymát fazékban, a folyékony vajon dinszteljük meg. Körülbelül 4-5 perc után a zúzott fokhagymát is keverjük a hagymához, majd 1-2 perc után öntsük a fazékba a megsült édesburgonyát.
Sóval, fehér borssal, a mézeskalács fűszerrel ízesítjük,és gyömbért is reszeljünk bele,majd az alaplével felöntjük.Keverjük meg a fazék tartalmát, és a botmixer segítségével pürésítsük simára,a tejföllel simára keverjük, majd tálaljuk a reszelt sajttal,éa a pirított tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése