Hozzávalók
- 2 szűzpecsenye (kb. 60 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- 3 evőkanál olaj,vagy 5 dkg vaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál mustár
- 5 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 tk vágott petrezselyemzöld
- őrölt bors,só
- 1 kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
- 1 mokkáskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
- 1 kevés őrölt kömény
- 1 mokkáskanál finomliszt
- 1 (.5 dl) víz
Elkészítés
- 1. lépés
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd 12 érmére, azaz szeletre vágjuk. Egyenként enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben a megforrósított olajon,vagy vajon nagy lángon az érmék mindkét oldalát 1,5-1,5 perc alatt pirosasra sütjük úgy, hogy belül félig nyersek maradjanak.A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a mustárral összekeverjük. A tojásból meg a tejszínből, csipetnyi sóval,borssal,petrezselyem zölddel vízgőz fölött habart tojást készítünk.
- 2. lépés
A félig sült húst tepsibe, egymás mellé fektetjük, és a Piros Arannyal, majd a hagymás mustárral megkenjük. A habart tojást evőkanállal a tetejére szaggatjuk, és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.Közben a hús sütésénél visszamaradó olajat,vajat a paradicsompürével, a liszttel, a vízzel, egy csipetnyi sóval ízesítve összefőzzük – kerülhet bele csipetnyi őrölt kömény és őrölt bors is. Tálaláskor a húst ezzel a pecsenyelével körülöntjük. Burgonyapüré vagy zöldsaláta illik köretnek hozzá.
- 3. lépés
Tipp: Maggi sült hús szaft kockából is készíthetünk hozzá szószt.Egyszerűbb, és gyorsabb is,igaz én Ausztriában vettem a Billában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése