Nagyon szeretjük a szaftos húsokat,pár szelet tarja,egy kellemes köret,és kész az ebéd.Nyáron kovászos uborka dukál hozzá,most télen káposztával töltött uborkával fogyasztottuk.Nagyon finom volt.
Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- 10 dkg zsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor (Tokaji Furmint)
- só
- őrölt bors, (sertés fűszerkeverék is lehet)
- A ducihoz:
- 80 dkg burgonya
- 5 dkg zsír
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika füstös ízű
- só
- 1 db Maggi sült hússzaft kocka a sűrítésnek
Elkészítés
- 1
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és körbepirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.Ráöntjük a bort,beledobjuk a felszeletelt fokhagymát,és fedő alatt puhára pároljuk. Közben vízzel pótoljuk az elpárolgott levét, és megforgatjuk a húsokat.Végül (A sült hússzaft kockát szétmorzsoltam benne,és elkevertem pár percig,míg besűrűsödött a hús leve.) Sokkal vagányabb tőle az étel.
- 2
Meghámozzuk a krumplit,felkockázzuk,sós vízben megfőzzük.Közben a felaprított hagymát megpirítjuk a zsíron.levesszük a tűzről,meghintjük a fűszerpaprikával és jól átkeverjük.
- 3
A főtt krumplit leszűrjük összetörjük, végül összekeverjük a hagymás-paprikás zsírral.Ezután tálalhatjuk is a hússal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése