2025. február 12., szerda

Hegyaljai betyárpecsenye ducival


Nagyon szeretjük a szaftos húsokat,pár szelet tarja,egy kellemes köret,és kész az ebéd.Nyáron kovászos uborka dukál hozzá,most télen káposztával töltött uborkával fogyasztottuk.Nagyon finom volt.






 


Hozzávalók

 2 adag
  1. 4 szelet tarja
  2. 10 dkg zsír
  3. 4 gerezd fokhagyma
  4. 2 dl száraz fehérbor (Tokaji Furmint)
  5. őrölt bors, (sertés fűszerkeverék is lehet)
  6. A ducihoz:
  7. 80 dkg burgonya
  8. 5 dkg zsír
  9. 1 közepes vöröshagyma
  10. 1 kk fűszerpaprika füstös ízű
  11. 1 db Maggi sült hússzaft kocka a sűrítésnek
  12. Elkészítés

     50 elők+50 sütés
    1. 1

      Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és körbepirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.Ráöntjük a bort,beledobjuk a felszeletelt fokhagymát,és fedő alatt puhára pároljuk. Közben vízzel pótoljuk az elpárolgott levét, és megforgatjuk a húsokat.Végül (A sült hússzaft kockát szétmorzsoltam benne,és elkevertem pár percig,míg besűrűsödött a hús leve.) Sokkal vagányabb tőle az étel.

      Hegyaljai betyárpecsenye ducival recept fázis 1 fotójaHegyaljai betyárpecsenye ducival recept fázis 1 fotója
    2. 2

      Meghámozzuk a krumplit,felkockázzuk,sós vízben megfőzzük.Közben a felaprított hagymát megpirítjuk a zsíron.levesszük a tűzről,meghintjük a fűszerpaprikával és jól átkeverjük.

      Hegyaljai betyárpecsenye ducival recept fázis 2 fotója
    3. 3

      A főtt krumplit leszűrjük összetörjük, végül összekeverjük a hagymás-paprikás zsírral.Ezután tálalhatjuk is a hússal.

      Hegyaljai betyárpecsenye ducival recept fázis 3 fotója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése