Hozzávalók
- 7 szelet sertéskaraj
- 10 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- só,őrölt fekete bors
- Töltelék:
- 3 db tejben áztatott zsemle
- só,őrölt fekete bors
- 1 kisebb vöröshagyma
- olaj
- 1 ek morzsa
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 db tojás
- fa fogpiszkáló a tűzéshez
- Petrezselymes tört burgonya
- vegyes savanyúság
Elkészítés
- 1
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk,borsozzuk,majd félretesszük.A töltelékhez a tejből kicsavart zsemléket az előre felkockázott és lepirított hagymára tesszük,fűszerezzük,a petrezselymet is beleszórjuk,és jól összekeverjük.A tojásokat végül ráütjük,és a morzsával összedolgozzuk.Amikor összeállt félretesszük hűlni.
- 2
A húsokra halmozunk egyenként egy gombóc tölteléket,és elkenjük rajta,majd összetekerjük,és megtűzzük a fogpiszkálóval.Tepsibe zsírpapírt teszünk.Megöntözzük olíva olajjal.Ezekre helyezzük a göngyölegeket.Végül megfújjuk ízesített olajjal.Száraz fehérbort öntünk alája.A maradék tölteléket ráhalmozzuk a tetejére.Letakarva a sütőben puhára sütjük. Kb 1 óra. A végén levesszük a fóliát róla,és megforgatjuk a húst,keveset rápirítunk,és kész is.
- 3
A húsokat kivesszük, eltávolítjuk a fogpiszkálót óvatosan,ne nyíljon szét a hús. (Én mondjuk nem mindig szoktam). A szaftot átöntjük egy serpenyőbe lisztet keverünk hozzá,és még egy kis húslevessel felöntjük.Felforraljuk,és a hús mellé adjuk.Vegyes savanyúsággal,és petrezselymes tört burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése