- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl szódavíz,vagy ásványvíz
- 2 tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 ek őrölt pisztácia
- Dubai töltelék:
- 10 dkg pisztácia krém
- 1 ek tahini szósz
- 5 dkg kadayif tészta
- 2 ek sajtkrém
- 5 dkg aprított pisztácia
- A díszítéshez 10 dkg fehér,és ugyanennyi étcsokoládé
- 1-2 ek olaj mindegyikhez
Elkészítés
- 1
Egy magas edénybe teszem a lisztet leütöm a tojásokat,sózom,sütőport teszek bele, 1 csomag vaníliás cukrot,meg az olajat. Végül a darált pisztáciát.Felöntöm a folyadékokkal,és habverővel jól kikeverem. Az állaga ne túl sűrű legyen.Állni hagyom fél órát.
- 2
Állás után átkeverem a tésztát,ha sűrűnek látszik akkor vízzel hígítom.A palacsinta sütőt felhevítem,és megkenem olajjal. Kisütöm a palacsintákat.Tálra szedem. Elkészítem a tölteléket: a tészta már pirítva van,így csak össze kell kevernem a pisztáciakrémmel,és tahini krémmel és a sajtkrémmel.
- 3
A palacsintát kisütöm,majd megtöltöm a krémmel,és kétoldalt behajtva feltekerem.Amikor elkészülök mindegyik hengerrel akkor az olvasztott kétféle csokoládéval megdíszítem. Megszórom még pisztácia darabokkal,és behűtöm.Amikor megköt a csokoládé akkor fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése