KARDAMOM,CSOKOLÁDÉ,ÉS NARANCS.EZ A HÁROM ÖSSZETEVŐJE ENNEK A FINOM ROLÁDNAK.iMÁDNI FOGJÁTOK!
- Hozzávalók
5 darab nagyság tojás (közepes)
5 ek. víz
14 dkg cukor
7 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
5 dkg liszt
1 mk. őrölt zöld kardamom mag
1 kk. sütőpor
A töltelékhez
5 dkg nádcukor
4 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 vaníliarúd kikapart magja
1 narancs héja és 1/2 narancs leve
20 dkg Rama (vajas íz)
4 ek. reszelt csokoládé - Elkészítés
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
Ezt a tésztát barna csomagolópapírral bélelt sütő tepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen. Elkészítjük a tölteléket: A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével. A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik. A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket. A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése