Tanácsok, tippek
A rahhát, egy gyümölcsízű porcukorba hempergetett zselé, amit Romániából hoztak nekem. Amúgy egy keleti csemege.(Törökországban, Görögországban, Romániában, Horvátországban, Szerbiában, Belgiumban) lehet kapni.
Hozzávalók:
35 dkg cukor
4 darab tojás
25 dkg margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
45 dkg liszt
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
2 dl tej
Töltelék
50 dkg túró
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja
3 db rahhát zöldszínű (apró kockára vágva)
Tetejére
porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, és elsimítjuk egyenletesre, 25x35-ős méretű legyen. A tölteléket is összekeverjük, és a tésztára kanalazzuk. A másik felét is a tésztának, a túrótöltelékre simítjuk. 120 fokos sütőbe sütjük készre. Porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése