személyre:
40 dkg kacsamellfilé só ízlés szerint bors ízlés szerint 4 evőkanál folyékony margarin 50 dkg vörös káposzta 2 evőkanál barna nádcukor 3 db bébinarancs 1 db alma 1 db lilafüge kevés só. 1 teáskanál őrölt fahéj 1 teáskanál őrölt kömény 1 dl vörösbor 1 teáskanál őrölt babérlevél 1 teáskanál ételecet kb. 60 dkg sós vízben főtt vajas burgonya a körethez.
Elkészítés:
A kacsamelleket a bőrös felén beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a hevített margarinon mindkét felükön szép pirosra sütjük. Ezután 10 percre a sütőbe tesszük 200 fokra lefedve,v agy fóliával letakarva. Ott is hagyjuk tálalásig. A káposztát lereszeljük, besózzuk, kevés ideig állni hagyjuk, majd a barna cukrot kissé karamellizáljuk egy lábasban, és a káposztát belerakjuk. Fűszerezzük, és a bort is ráöntjük. Pároljuk, majd a bébinarancsot felkarikázzuk, kimagozzuk, és hozzákeverjük a fügét apróra vágva a meghámozott reszelt almát is. Kevergessük, és akkor jó, ha már szép üveges lesz a káposzta, de nem kell, hogy teljesen puha legyen. 1 teáskanál ecettel savanyítsuk, ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése