A második sütemény a Pisztáciás kókusztorta leírásánál szerepel a kókuzos tészta,aminek a másik feléből készül ez a finom kókuszos kocka. Emlékeztetőül leírom azért a tészta receptjét.
A tésztához:
4db tojás,
12,5 dkg kristálycukor,
6 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,1 tk vanília aroma,
6 dkg kókuszreszelék,
A bevonathoz 30 dkg tortabevonó massza,
4 ek olaj,
10 dkg kókuszreszelék.
Az Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük,és vanília aromát 1 ek öntsünk hozzá.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.A liszthez adjuk a kókuszreszeléket.és a sütőport.Felét a fehérjahabnak tegyük a sárgájához,és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel.Ezután a másikfele habot,és a másik fele lisztes keverékkel óvatosan keverjük össze egy keverőlapáttal.A formába öntsük bele,és egyengessük el a tésztát.Előmelegített sütőben süssük165 fokon 30 percig.Szép aranysárgára sül,de tegyünk tűpróbát.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk,majd ha kellően híg,akkor jó.A tésztát 4x4 cm-es kockákra vágjuk fel.Egyenként fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba,és utána a kókuszreszelékbe.Tálcára rakjuk,és ha végaztünk minddel,akkor 10 percre tegyük a hűtőbe dermedni.nagyon finom állagú sütemény,és nem az a szokványos mézes,vagy piskóta alapú.
Hozzávalók:
4db tojás,
12,5 dkg kristálycukor,
6 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,1 tk vanília aroma,
6 dkg kókuszreszelék,
A bevonathoz 30 dkg tortabevonó massza,
4 ek olaj,
10 dkg kókuszreszelék.
Az Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük,és vanília aromát 1 ek öntsünk hozzá.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.A liszthez adjuk a kókuszreszeléket.és a sütőport.Felét a fehérjahabnak tegyük a sárgájához,és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel.Ezután a másikfele habot,és a másik fele lisztes keverékkel óvatosan keverjük össze egy keverőlapáttal.A formába öntsük bele,és egyengessük el a tésztát.Előmelegített sütőben süssük165 fokon 30 percig.Szép aranysárgára sül,de tegyünk tűpróbát.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk,majd ha kellően híg,akkor jó.A tésztát 4x4 cm-es kockákra vágjuk fel.Egyenként fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba,és utána a kókuszreszelékbe.Tálcára rakjuk,és ha végaztünk minddel,akkor 10 percre tegyük a hűtőbe dermedni.nagyon finom állagú sütemény,és nem az a szokványos mézes,vagy piskóta alapú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése