2015. február 14., szombat

Toszkán fehérbableves prosciuttóval




Hozzávalók:


2 tk olivaolaj,
5 dkg apróra vágott sonka ( prosciutto),
1 közepes méretű apróra vágott vöröshagyma,
3 szál apróra vágott szárzeller,
2 szál sárgarépa,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
50 dkg főtt fehérbab konzerv,
2 babérlevél,
1 liter csirkehúsalaplé,
5 dl víz,
2 ek apróra vágott friss ptrezselyem,
2 ek sherry ( opcionális ).
1 késhegynyi őrölt feketebors.


Elkészítés módja:

Hevítünk olajat egy nagy fazékban közepes lángon.
Adjuk hozzá a sonkát, és pirítsuk 2 percig.Ezután mehet bele a hagyma, a zellerszár, a répa, fokhagyma, és pirítsuk további 2 percig.Adjuk hozzá a vizet, a babot, a babért és a húslevest,majd forraljuk fel. Félig fedjük le, és kis lángon fózzük 20 percig. Ezután adjuk hozzá a petrezselymet, a sheryt, ízesítsük a borssal, és még 1 percig főzzük.Tálalás előtt együk ki belőle a babért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése