Ez a csodásan szép,és elegáns torta nagyon szépen mutat minden ünnepi asztalon.Akár házassági évforduló,akár születésnap,vagy karácsony,mindíg sikere lessz.
Hozzávalók:
A tésztához:
8 db tojás,
25 dkg kristálycukor,
12 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,1 ek vanília aroma,
12 dkg kókuszreszelék,
Egy 26x26 cm átmérőjű forma,vagy acélkeret (Ez ebben készült).
A krémhez:
8 tojás,8 ek cukor,10 dkg kókuszreszelék,10 dkg puha vaj,5 dkg natúr pisztácia,vagy mandula.
5 dkg étkezési keményítő,
A bevonat:
2,5 dl
Oké! habmester tejszín, 3 dkg pisztácia őrölve.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük,és vanília aromát 1 ek öntsünk hozzá.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.A liszthez adjuk a kókuszreszeléket.és a sütőport.Felét a fehérjahabnak tegyük a sárgájához,és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel.Ezután a másikfele habot,és a másik fele lisztes keverékkel óvatosan keverjük össze egy keverőlapáttal.A formába öntsük bele,és egyengessük el a tésztát.Előmelegített sütőben süssük165 fokon 30 percig.Szép aranysárgára sül,de tegyünk tűpróbát.Közben a krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük.Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,és az őrölt pisztáciát.
Az edényt vízgőzbe tesszük, és a masszát addig folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik.Levesszük a gőzről hagyjuk kicsit hűlni,majd hozzáadjuk a vajat,és kihűtjük időnkénti keverés mellett.
A megsült tésztát megfelezve ketté vágjuk,és félretesszük.Az egyik lapot kettávágjuk,és a kihűlt lehűtött krémmel megtöltjük.A másik lapból készülhet másik két finomság, a Kókuszos - csokis kocka,és a Karibi kókuszgolyók csokoládé öntettel.Ezek itt a blogomban megtalálhatók.Egymásra feketetjük a lapokat,és megkenjük kívül is a krémmel.Ezután a tejszínhabot felverjük jó keményre,és szintén bevonjuk a tortát,majd habrózsákkal,és csokidísszel tarkítjuk. Végül megszórjuk pisztáciával.Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése