2015. március 4., szerda

Mazsolás diós kifli.

Kétféle süteményt készítettem ebből a tésztából, aminek a receptjét már olvashatjátok is. Nagyon összegyűlt a mazsola a kamrámban, és ezeket a finomságokat gondoltam ki belőle. Szinte pillanatok alatt elfogyott. Nem is hittem volna, hogy ekkora sikere lessz.











Hozzávalók:
5 dkg őrölt mazsola
5 dkg őrölt dió
30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 tojássárgája
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 tk sütőpor
1 ek tejföl
10 dkg ét tortabevonó
vaníliás porcukor a bevonathoz

Elkészítése:

A mazsolát aprítógépben, vagy éles késsel daraboljuk. A tészta hozzávalóit (tortabevonó, és a porcukor kivételével) összedolgozzuk géppel, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a tésztából kifliket formázunk, kissé ellapítjuk, hogy inkább félhold alakú legyen. Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha kihűltek, az egyik felét csokiba, a másik felét vaníliás porcukorba mártjuk.

A mazsolát aprítógépben tudjuk darabolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése