2015. március 4., szerda

Orosz húsgombócok mustármártással.


RENGETEG HÚSGOMBÓCOS ÉTELLEL TALÁLKOZOM A GASZTROÚJSÁGOK OLDALAIN.NEMZETKÖZILEG KÖRÜLNÉZTEM, ÉS MEGPRÓBÁLTAM ÖSSZESZEDNI AZOKAT A GOMBÓCOS ÉTELEKET ELKÉSZÍTENI, AMIT  MAGUNK IS SZÍVESEN ELFOGYASZTUNK.íME AZ OROSZ VÁLTOZAT.





Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
4 darab csemegeuborka, lereszelve
3 ek morzsa
1 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
fél csokor petrezselyem
4 ek olaj

A mártáshoz.
1 ek liszt
4 dl húsalaplé
1 dl száraz fehérbor
2 ek mustár
2 dl krémtejszín
2 ek citromlé

A körethez:
40 dkg széles metélt

Elkészítése:

A húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk.

Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban átsütjük.

Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékot megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét és a bort, majd visszatesszük a gombócokat és 25 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatva puhára pároljuk.

A mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét besűrítjük vele. A végén néhány csepp citromlével ízesítjük.
A köret elkészítése:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombócokat a tésztával és a mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése