Hozzávalók:
50 dkg tarhonya (Én házikészítésűt használtam, nem pedig sörétest.)
4- 5 nagy db krumpli
1 fej vöröshagyma ízlés szerint
2-3 ek olaj
1 szál füstöltkolbász
pirospaprikakrém,
só
csipetnyi bors
Elkészítés:
A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel,és megsózom.Lassú tűzön lefedve néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem. Ezt megfűszerezen sóval, borssal, pirospapika krémmel. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk. Amikor a krumpli megpuhul,és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni,de mivel még elég hideg idő volt amikor ezt készítettem,akkor a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.
50 dkg tarhonya (Én házikészítésűt használtam, nem pedig sörétest.)
4- 5 nagy db krumpli
1 fej vöröshagyma ízlés szerint
2-3 ek olaj
1 szál füstöltkolbász
pirospaprikakrém,
só
csipetnyi bors
Elkészítés:
A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel,és megsózom.Lassú tűzön lefedve néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem. Ezt megfűszerezen sóval, borssal, pirospapika krémmel. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk. Amikor a krumpli megpuhul,és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni,de mivel még elég hideg idő volt amikor ezt készítettem,akkor a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése