Hozzávalók:
50 dkg tenger gyümölcsei
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8-10 db olivabogyó
1 dl száraz fehérbor
ízlés szerint bors
1 ek osztrigaszósz
1 evőkanál petrezselyem
1 kávéskanál bazsalikom
1 kk kakukkfű
1-2 db paradicsom aprítva
40 dkg trikolor spagetti
ízlés szerint só
1 ek vaj
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszósszal , hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és az olivabogyót. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos. Enyhe sűrűsödés után szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a vajat a raguhoz adjuk, és ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!
Közben, előírás szerint, megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése