Zsuzsa ízutazásai.
Fahéj,és csillagánizs.
2015. május 8., péntek
Baconba csavart szűzpecsenye.
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
15 dkg nyers és füstölt baconszalonna
kevés só
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 dl száraz afrikai fehérbor
1 kg burgonya
petrezselyemzöld
2 evőkanál fokékony margarin.
Elkészítés módja:
A húst lehártyázzuk, felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconba tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük. Kissé lenyomkodjuk, és olívaolaj, vaj keverékében kérget sütünk rá. Sütés közben megborsozzuk mindkét oldalát. Alá öntjük a bort, és lefedve puhára sütjük. Saláta és petrezselymes burgonya
illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Újabb bejegyzés
Régebbi bejegyzés
Főoldal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése