Ezt az egyszerű, de nagyon ízletes levest nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetjük.Remek a nyári melegben is, mivel egészséges összetevői fontos ásványi anyagokat tartalmaznak.
Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 db vöröshagyma
só,bors
3 ek kukoricaolaj
1 ek aprított petrezselyemzöld
1 babérlevél
3 db virsli felkarikázva
1 db újhagyma zöldjével
2 db hámozott paradicsom. (lehet konzerves is.)
5 dl húsalaplé
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hámozott paradicsomot,és újhagymát adunk hozzá.Babérlevéllel sóval, borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük a leszűrt csicseriborsóval. Felöntjük 5 dl húsalaplével és 20 percig főzzük.Kivesszük a babért,és botmixerrel pépessé törjük.Visszatesszük a tűzhelyre, vízzel hígítjuk, kb 3 dl - rel majd a felkarikázott virslit,és petrezselymet belerakjuk.5 percig főzzük,és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 db vöröshagyma
só,bors
3 ek kukoricaolaj
1 ek aprított petrezselyemzöld
1 babérlevél
3 db virsli felkarikázva
1 db újhagyma zöldjével
2 db hámozott paradicsom. (lehet konzerves is.)
5 dl húsalaplé
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hámozott paradicsomot,és újhagymát adunk hozzá.Babérlevéllel sóval, borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük a leszűrt csicseriborsóval. Felöntjük 5 dl húsalaplével és 20 percig főzzük.Kivesszük a babért,és botmixerrel pépessé törjük.Visszatesszük a tűzhelyre, vízzel hígítjuk, kb 3 dl - rel majd a felkarikázott virslit,és petrezselymet belerakjuk.5 percig főzzük,és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése