Ehhez az ételhez jó szórakozást kívánnék,mert nagyon jól el lehet vele babrálni,nem csak finom,de a vacsorához a család tagjai is hozzájárulhatnak egy kis segítséggel.Akár a szabadban,akár a tűzhelyen grillserpenyőben készítjük,mindegyik finom.
Hozzávalók
- 50 dkg csirke mellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 1 csomag Provence-i fűszerkeverék
- 1 ek mézes mustár
- só,bors
- 2 darab datolyaparadicsom
- vegyes zöldségek: (padlizsán,cukkini,pritaminpaprika,koktélparadicsom,kukorica)
Elkészítés
A hosszúkásra vágott csirke mellfilét a mézes mustárral megkentem,és a Provence-i fűszer keverékkel megszórtam, 1 órával a sütés előtt a hűtőben hagytam érni. Ezután könnyedén hullámos, vagy köralakban szúrhatjuk rá,az előre beáztatott nyársakra, a húscsíkokat,de ez sem kötelező,mert nekem ez sem ég meg a serpenyőben.
A grillserpenyőt olíva olajjal megkenjük,és a húsnyársakat egyszerűen ráhelyezve szép pirosra sütjük őket néha úgy lazán, és lustán megforgatva.A zöldségekkel ugyanígy járunk el. Az a lényeg,hogy ne sózzuk be előre a zöldségeket,csak szeletelve helyezzük bele a forró serpenyőbe.Utólagosan sózzuk,és borsozzuk meg.
Padlizsánt egy jókora darabot felszeleteltem,és grillezni való datolya paradicsomot vágtam ketté a grillezéshez.Mindenből annyit, amennyi két személyre elegendő. A kukoricát előre nem árt megfőzni,és épp csak átforgatjuk a grillen.Ahogy elkészült,rögtön tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése