Hozzávalók:
A Sütőforma előkészítéséhez
30 g margarin
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál barna nádcukor
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,és csillagánizs
30 dkg kb 20 szem szilva
A piskótához:
7 db tojás nagyobbacska
7 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál búzaliszt (BL55)
1/2 cs sütőpor
1 evőkanál kakaópor - holland
A krémhez:
2x 40 g pudingpor Tiramisu ízű
700 ml 2,8%-os tej
4 evőkanál kristálycukor
20 dkg Rama vajasíz
150 g porcukor
A tetejére
3 ek cukrozott kakaópor
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és flbevágjuk. Egy 25x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, margarinnal megkenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a fűszeres barnacukorral megszórjuk..Elkészítjük a piskóta tésztát. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet az átszitált sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszához. Egyneművé keverjük. A krém 2/3-át a szilvára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába 1 evőkanál kakaóport keverünk. A többi tésztára csurgatjuk majd egy kicsit bele is keverjük egy kanállal.180 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tapintással ellenőrizzük.A közepét ha benyomjuk,és ruganyos,de nem lágy, akkor jó.Tűpróbát is készíthetünk.Beleszúrva ha a tészta nem ragad rá, akkor jó. Így ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült deszkára borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk, megvárjuk míg kihűl.A krémhez a Tiramisu pudingporból a cukorral tejjel sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amíg hűl a margarint a porcukorral habosra keverjük. A langyos kihűlt pudingot apránként adagoljuk hozzá keverjük össze, majd ezt a krémet a szilvára simítjuk.Kakaóporral megszórjuk.Én cukrozottal diszítettem.Lehet reszelt csokoládéval is,akinek az tetszik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése