Hozzávalók a gyúrt tésztához:
2 tojás
40 dkg liszt
20 dkg vaj,vagy margarin
1 csipet só
1 ek tejföl
1 citrom reszelt héja
1 tk sütőpor
15 dkg porcukor
Töltelék:
50 dkg alma reszelve
1 citrom kifacsart leve
3 ek barnacukor
1 tk őrölt fahéj
1 csipet kardamommag őrölve
Elkészítése:
A receptben megadott hozzávalókat sorban adjuk hozzá, és egy robtgéppel sima tésztát gyúrjunk belőle.
Pihentessük egy fóliába takarva a hűtőben 1 órahosszát.
Ezután hengerré formáljuk,és lisztezzünk enyhén a tészta alá.
Kinyújtjuk fél cm vastagra nyújtófával, és pogácsszaggatóval korongokat szaggatunk ki a raviolikhoz. Tojásfehérjét készítsünk a ragasztáshoz. A töltelékhez a reszelt almát csavarjuk ki a levétől,amibe előtte csavartuk a citrom levét. A barnacukorral és a fűszerekkel pároljuk meg,majd hűtsük ki. Minden tésztakorong közepébe tegyünk kis halom alma tölteléket, és a másik tésztakoronggal takarjuk be. Tojásfehérjével a széleit kenjük meg,hogy tapadjanak össze,mert külömben sülés közben szétnyílnak.Egy villával a széleit nyomkodjuk le. A közepüket keresztalakban vágjuk be ollóval,és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.Tojássárgájával is megkenhetjük,de nem szükséges.200 fokon előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon szép aranysárgára sütjük.Vaníliás porcukorral alaposan megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése