Hozzávalók:
3 db nektarin őszibarack
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 ek vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 db tojás
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 mk őrölt fahéj
2 ek porcukor
1,5 dl tej
Ekészítés:
A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a feleket még ketté vágjuk.Kivajazunk kilisztezünk, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát.A vajat a cukorral, a vaníliáscukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük egy robotgéppel.Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral elvegyítjük a tejjel felváltva a vajas masszába dolgozzuk.Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrűn terülő masszát kajunk. A tésztát a formába simítjuk, tetejét ízlésesen kirakjuk a barackkal, és megszórjuk a fahéjas cukorral.A sütőben 45 percig sütjük 180 C° fokon előmelegített sütőben.A tortát a formában kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.Megszórjuk porcukorral,és szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése