Szeretem a különleges pitéket,és a sósakat különösen.A spenót,sajt, a fenyőmag értékes táplálékforrás a szervezetünknek.Ebben a kis pitében minden benne van,mit ember szerethet,de főleg a fetasajttól kellemes az aromája,na meg a szerecsendiótól.
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
2 csipet só
1 teáskanál őrölt szerecsendió
hideg víz
A töltelékhez:
50 dkg spenót
10 dkg margarin
3 dl tejszín
6 db tojássárgája
25 dkg fetasajt
5 dkg fenyőmag
Elkészítés módja:
1. A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, hozzáadjuk a margarint, sót, szerecsendiót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű. kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.
2. Közben a spenótot lemossuk, és apróra vágjuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.
3. A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük.
4. Ha kész, megszórjuk fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült és a fenyőmag is enyhén megpirult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése